رکود اقتصادی از معضلات بزرگ در کشور است

ساخت وبلاگ

به گزارش اویل نیوز؛ اصغر آهنی ها گفت : با ایجاد رکود اقتصادی خیلی از واحدهای تولیدی ؛ تعطیل و نیمه تعطیل شده است یا با حداقل ظرفیت به تولید می پردازد در این شرایط قیمت تمام شده کالا بسیار بالاست و توان رقابتی تولیدات داخلی به شدت کاهش پیدا می کند.

وی افزود : توسعه صادرات کالاهای غیر نفتی نقش مهمی در ایجاد اشتغال ، رونق تولید ، افزایش درآمد و ثروت ، رشد اقتصادی، خلق ارزش افزوده و .... خواهد داشت و پرسشی که در ذهن تداعی می شود این است که چرا ایران در بحث توسعه صادرات کالاهای غیرنفتی به رشد قابل توجهی دست پیدا نکرده است؟

عضو هیئت مدیره کانون عالی کارفرمایان کشور خاطرنشان کرد: هزینه های مالی، دارایی و هزینه های ثانویه که بر تولید کشور تحمیل می شود بسیار بالا تر از کشورهای دیگر است به عبارت دیگر گران بودن هزینه های تولید داخلی خود یک مانع جدی در بحث توسعه صادرات است که مسئولان باید به این مهم توجهی جدی کنند.

وی تاکید کرد : لازمه اشتغال و درآمد پایدار در کشور به رونق تولید، ارتقای بهره وری و بهبود فضای کسب و کار درآمد در جامعه بستگی دارد به عبارتی وقتی هزینه تولید داخلی در جامعه بالا باشد کالاهای وارداتی با قیمت پایین تر به راحتی جایگزین کالاهای داخلی در بازار می شود با این جایگزینی چرخ واحدهای تولیدی متوقف و بازار کار هم روز به روز بی رمق تر از گذشته خواهد شد.

آهنی ها ادامه داد : رونق بازار کار منوط به افزایش تولید ملی و حمایت همه جانبه از صنایع و واحدهای تولیدی است و متاسفانه تولید ملی امروز با آسیب های جدی مواجه است. 

وی گفت : واردات بی رویه و قاچاق دو عارضه بسیار مهم تولید ملی است که بسیار از صنایع کشور را به خاک ذلت نشانده است.

آهنی ها یادآور شد : برای حمایت جدی از قشر کارگر ضمن تعیین واقعی دستمزد باید به دو نکته اساسی دیگر یعنی «معاف بودن دستمزد از مالیات »و «حذف هزینه درمان » مدنظر قرار گیرد.

دولت گفته است نرخ تورم در یکی دو سال گذشته کاهش یافته و سرعت افزایش هزینه های خانوار رو به کاهش است در این حال رشد هزینه ها متوقف نشده و تنها سرعت افزایش آن کمتر شده است.

به گزارش رادیو اقتصاد، با این وجود در طول دهه های گذشته هیچ وقت قیمت اقلامی کاهش نداشته و حتی اگر در دوره ای قیمت ها به حالت توقف درآمده باشد بعد از مدتی مثل فنر جمع شده قیمت ها رها می شود و به یکباره هزینه های زندگی افزایش پیدا می کند.

شاید در مورد برخی گروه های برخوردار با درآمد بالا و به اصطلاح ثروتمند افزایش سالیانه یا دوره ای هزینه ها چندان قابل توجه نباشد و فشاری به خانوارهای با درآمد مناسب وارد نشود اما در زندگی اقشارکم درآمد و کارگری رشد قیمت ها بسیار تعیین کننده و از درجه اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

اینکه هزینه خوراک خانوار یا در بخش مسکن ، حمل و نقل، بهداشت ، درمان و سایر اقلام پر مصرف افزایش قیمت اتفاق بیفتد به یقین بسیاری از خانوارهای کارگری با مشکلات جدی معیشتی مواجه می شوند و کسری درآمدی نامناسب تری را تجربه خواهند کرد.

تعیین دستمزدهای مشمولان کار که در حال حاضر بیش از نیمی از کل شاغلان کشور را تشکیل می دهند در طول دوره های مختلف به معضل بزرگی تبدیل شده است و دولت ها هیچگاه در جهت واقعی شدن دستمزدها قدمی بر نداشته و تنها به ارائه مصوبات مصلحتی و واگذار کردن مشکلات به آینده اکتفا کرده اند.

بهتر است گفته شود دولت ها برای رفع معضل معیشت و درآمد کارگران تاکنون کاری انجام نداده اند یا تنها شاید در دوره فعالیت خود اقدامات کوچکی را انجام داده باشند.

مسعود دانشمند تحلیلگر مسائل اقتصادی در این باره به رادیو اقتصاد می گوید: هزینه های زندگی مردم افزایش و قدرت خرید مردم کاهش یافته و این مهم بسیار واضح و مبرهن است و بر هیچ کس پوشیده نیست.

وی افزود : کالاهای مصرفی مردم مثل روغن، برنج، نان و حتی بنزین به نسبت سال گذشته به طور میانگین 40 درصد افزایش یافته است.

مسعود دانشمند خاطرنشان کرد: کنترل تورم دولت با افزایش مخارج زندگی مردم همخوانی نداشته بلکه در تضاد است.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

نیوز پام...
ما را در سایت نیوز پام دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی newspam بازدید : 144 تاريخ : دوشنبه 24 خرداد 1395 ساعت: 16:27